15:00 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
ماجرای تجمع تعدادی از اهالی پایین دست سد "چندیر" جرگلان چه بود؟

1398/01/26 17:27

ماجرای تجمع تعدادی از اهالی پایین دست سد "چندیر" جرگلان چه بود؟

پایگاه خبری راد: سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: در بارش‌های شدیدی که طی یک ماه اخیر در شهرستان راز و جرگلان به وقوع پیوست، سد چندیر در این شهرستان توانست ۷۰ میلیون متر مکعب آب را در خود ذخیره کند.

به گزارش پایگاه خبری راد،  سید عقیل مرتضوی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به تجمع تعدادی از اهالی پایین دست سد چندیر جرگلان اظهار کرد: گلایه این افراد بر این بود که چرا آب طی شبانه روز با دبی‌های مختلف از سد رها سازی می‌شود.

وی افزود: شرکت آب منطقه‌ای استان رهاسازی آب از این سد را در طول شب زیاد و در طول روز کم می‌کرد تا مسیر تردد اهالی روستاهایی که از بستر رودخانه انجام می‌شود، راحت تر صورت گیرد.

مرتضوی ادامه داد: این افراد درخواست آن را داشتند که آب رهاشده از این سد طی ساعت‌های مختلف شبانه روز با یک دبی مشخص و ثابت باشد تا بتوانند برنامه ریزی داشته باشند، که این امر نیز هم اکنون صورت گرفته است و مشکلی وجود ندارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حجم مخازن سدهای این استان ۲۳۴ میلیون متر مکعب است، بیان کرد: هم اکنون ۵۳ درصد از ظرفیت مخازن استان پر و ۴۷ درصد نیز خالی است.

این مقام مسئول به سد گلیل در منطقه گلیل شهرستان شیروان اشاره کرد و گفت: این سد آب برف‌های ذوب شده در کوه‌های اطراف را در خود جای می‌دهد که با توجه به دمای هوا، برف موجود در کوه‌ها ذوب شده و داخل سد رفته و این سد از حدود هفته گذشته آب برف‌های ذوب شده سرریز کرده است.

وی خاطرنشان کرد: سرریز آب در آنجا قابل کنترل بود اما به خاطر تأمین حق آب زیست محیطی در پایین دست منطقه حفاظت شده اجازه دادیم تا سرریز آب انجام شود و با یک دبی حداقلی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر در ثانیه در حال سرریز است که هیچ مشکلی نیز در این زمینه وجود ندارد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی در رابطه با اختلاف موجود میان این شرکت با شهرداری بجنورد مبنی بر لایروبی مسیل و خندق‌های داخل شهر نیز گفت: این اختلاف نظر وجود دارد که طی یک ماه اخیر به علت شرایط بحران به وجود آمده میان دو دستگاه تقسیم کار برای لایروبی محل‌های مذکور صورت گرفت.

وی افزود: این اختلاف نظر وجود دارد و بعد از زمان خروج از بحران باید نشستی میان دو دستگاه برای از بین اختلاف صورت گیرد تا بتوان برای انجام کار، برنامه ریزی های لازم را انجام داد.